Rouwverwerking

Ieder rouwt op zijn of haar eigen manier. Er bestaat niet zoiets als een handleiding voor rouwenden en het ligt ook niet vast hoe lang het duurt. Rouwen is uniek en een persoonlijk proces en dat gaat met vallen en opstaan. Hoe je rouwt hangt bijvoorbeeld af van hoe je als persoon in elkaar zit, wat je hebt meegekregen over omgaan met verlies. Soms lukt ‘rouwen’ niet zo goed. Je komt er niet uit of kunt het moeilijker toelaten. Als het praten met je naaste familie of vrienden geen optie blijkt, kan begeleiding je helpen het verlies een plaats te geven in je dagelijkse leven.


Interessante regionale links:

Regionale websites voor hulp bij je rouwverwerkingsproces:

www.daniellevanderweide.nl

www.kniksprong.nlLotgenotengroep rouw: deel je verlies met lotgenoten

Rouw verwerken is niet makkelijk en kan jaren duren. Iedereen doet dit op z’n eigen manier. Toch kan samen erover praten, tips delen en vragen stellen je een stapje verder helpen in het rouwproces.


In het Kulturhus Denekamp start een lotgenotengroep weduwe/weduwnaar 50-65 jarigen. De doelstelling is samen gevoelens delen, omdat ieder van ons hetzelfde heeft ervaren. Een kopje koffie, een drankje en activiteiten zoals wandelen of een dagje uit. Vanuit het Kulturhus zullen er lezingen georganiseerd worden. Neem contact op met het Kulturhus voor meer info of opgave: 0541-745300/ info@kulturhusdenekamp.nl

Contactgegevens

Kloppendijk 32, 7591 BT Denekamp

0541-352100 (24/7 bereikbaar)

info@kienhuisuitvaartverzorging.nl