Kinderen


Intensieve hulp bij verlies van een kind

Het overlijden van een kind is een zeer ingrijpende gebeurtenis. Tegelijkertijd is het belangrijk om goed afscheid te nemen. Wij besteden daarom extra zorg aan de uitvaart van kinderen en begeleiden en steunen u waar we kunnen. Het maakt daarbij uiteraard niet uit hoe jong of oud uw kind is geworden: het is en blijft uw kind. Het is van belang dat u weloverwogen keuzes kunt maken en dat u niet wordt gehinderd door dat wat ‘hoort’ bij een uitvaart, maar dat u het ´gangbare protocol los kunt laten en kunt zoeken naar een afscheid dat bij het gezin past. Daar horen broertjes en zusjes, de school en anderen die dichtbij het kind staan ook bij. Het programma voor de dag van het afscheid, ontstaat vaak gaandeweg.

Elke uitvaart is weer anders. Wij zorgen er ten allen tijde voor dat u in alle rust afscheid kunt nemen zodat u het grote verdriet een plaats kunt geven.


Extra aandacht voor kinderen die een dierbare hebben verloren

Ook aan kinderen die iemand uit hun naaste omgeving hebben verloren, besteden we extra aandacht bij de uitvaart. Het verlies van een vader, moeder, broer of zus, opa of oma is immers een pijnlijke ervaring voor hen. Wij vinden het belangrijk de kinderen goed bij de uitvaart te betrekken en vooral eerlijk en duidelijk te zijn als zij vragen hebben. We hebben een speciaal boek voor kinderen, waarin ze gevoelens kunnen opschrijven, dingen in kunnen plakken en tekeningen kunnen maken. Hierin staat ook in te begrijpen taal voor kinderen, wat een uitvaart is.

Contactgegevens

Kloppendijk 32, 7591 BT Denekamp

0541-352100 (24/7 bereikbaar)

info@kienhuisuitvaartverzorging.nl