Wat kost een uitvaart?


De uitvaartkosten voor een mooie en vooral ook persoonlijke uitvaart kunnen best hoog oplopen. Het is voor veel mensen heel vervelend wanneer de uitvaartkosten zo hoog worden dat ze het eigenlijk niet goed kunnen betalen. Als nabestaande wilt u uiteraard toch een hele mooie uitvaart regelen voor uw dierbare. Het is dan goed om te kijken naar de mogelijkheden. Wat een uitvaart kost ligt helemaal aan de soort uitvaart die u voor ogen heeft. Een belangrijke vraag hierbij is: gaat het om een begrafenis of om een crematie? De begrafeniskosten zijn anders dan kosten van een crematie.

De grafrechten en bijkomende kosten (zoals een grafsteen) liggen hieraan ten grondslag. Tarieven voor een algemeen of particulier graf verschillen per gemeente. Evenals de duur van het grafrecht.


Er zijn uiteraard meer keuzes die bepalend zijn. Denk bijvoorbeeld aan:


• Keuze van een standaard uitvaartkist of gepersonaliseerde, luxere uitvaartkist

• Huurkosten van diverse locaties voor een afscheidsviering, dienst of samenzijn.

• Soort koffietafel: traditioneel, meer bourgondisch of een afsluitend etentje en tevens is het aantal genodigden bepalend.


De feitelijke vraag: ´Wat kost een uitvaart?´ is niet in één zin te beantwoorden. Daarom gaan wij graag met u in gesprek om uw wensen op papier te zetten en u inzicht te geven in de kosten middels een kostenraming.

Contactgegevens

Kloppendijk 32, 7591 BT Denekamp

0541-352100 (24/7 bereikbaar)

info@kienhuisuitvaartverzorging.nl