De uitvaart

De voorbereiding van de uitvaart begint met de keuze tussen begraven of cremeren en het bepalen van de rustplaats van de overledene.


Begraven

elke gemeente kent eigen verordeningen en tarieven ten aanzien van de algemene begraafplaatsen, kerkelijke begraafplaatsen en natuurbegraafplaatsen. Het is aan te bevelen vooraf te informeren naar de mogelijkheden en kosten in uw woonplaats. U kunt eveneens op websites van gemeenten of kerken veel informatie vinden. Uiteraard kunnen wij u ook adviseren d.m.v. Het aanreiken van mogelijkheden.


Natuur begraven

steeds meer mensen voelen de behoefte zich te verbinden met de natuur en hebben behoefte daar ook hun laatste rustplaats te krijgen. Mensen kopen met een natuurgraf van natuurbegraven Nederland het recht om op de door hen gekozen plek een laatste eeuwige rustplaats te krijgen.

In onze regio zijn er momenteel mogelijkheden in de omgeving van Haaksbergen op de hervormde begraafplaats en is een natuurbegraafplaats in ontwikkeling op landgoed christinalust aan de rand van de groene omgeving Twekkelo tussen Enschede en Hengelo. Medio 2020 kunnen de eerste mensen in het gebied een plekje uitkiezen en de kunnen de eerste uitvaarten plaatsvinden.

Crematorium

een crematieplechtigheid vindt meestal plaats in de nabije omgeving. In de regio Denekamp kunt u kiezen voor crematoria Twente met locaties in Oldenzaal, Borne, Usselo en Almelo. De mogelijkheden m.b.t. Ruimtes en het aantal personen die bij het afscheid aanwezig zullen zijn, bepalen en helpen u een bewuste keuze te maken. Op website van crematoria Twente vindt u veel informatie. Uiteraard adviseren wij u graag zodat u een gewenste keuze kunt maken.

Contactgegevens

Kloppendijk 32, 7591 BT Denekamp

0541-352100 (24/7 bereikbaar)

info@kienhuisuitvaartverzorging.nl